Az első esküvőm legjobb képe

A kölyök
The kid

Még 2018-ban kaptam felkérést Reniéktől, hogy fotózzam az esküvőjüket. Igazán bajban voltam, mert én nem igazán vagyok az az esküvői fotós típus. El is mondtam Reninek, de erre csak legyintett és közölte, hogy ő pont nem akar esküvői fotókat. Csak az én látásmódomat.

Az esküvő és a lagzi nagyon jól sikerült, a fotóimnak is nagyon örültek. És túl voltam életem első esküvőjén. Rengeteg konklúziót vontam le akkor. Többek között azt is, hogy ha legközelebb esküvőt fotózok, akkor ugyan ilyen formában – a dokumentarista fotózásra hasonlító módon – fogom a képeimet elkészíteni. Nem sok embernek fog tetszeni, mert nem színes-szagos-habos, ellenben életszerű, különleges, megkapó.

A kölyök képet egy csodálatos véletlennek, valamint fotográfus tanáromnak ( Marton József ) köszönhetem, aki megmutatta nekem Eifert János – Vágta című képét és el is mesélte a kép sztoriját, elkészülésének a módját.

Az esküvőn éppen egy szűk családi körös csoportképhez készültem, rendezgettem a szereplőket és perspektívát váltva letérdeltem. Ekkor vettem észre a srácot a szemem sarkából, hogy bele fog gyalogolni a képbe. Őrült sebességgel állítottam át a fényképezőgép paramétereit és vártam a tökéletes pillanatra. A srác, azonban, csak nem akart a kamera fele nézni, pedig elég látványosan követtem a mozgását.
Ekkor jutott eszembe Eifert mester sztorija a kuvaszokkal. Ahhoz, hogy a kutya odafigyeljen, Eifert mester csettintett a nyelvével. Így jött létre a Vágta.
Én egy jól hallható “hey” – el hívtam fel magamra a figyelmet. A kisrác fordult, a gép kattant, a kép elkészült. Ezek után nem is volt kérdés, hogy a képet fekete-fehérbe konvertálom.

Külön büszkeség, hogy találkozhattam Eifert mesterrel és megmutattam neki ezt a képet, elmesélve a keletkezésének sztoriját. Életemben akkor, előszőr kaptam dicséretet egy nemzetközi hírű fotóművésztől.

A kép annyira a szívemhez nőtt, hogy nyomatot készítettem belőle és felkerült a falra. Mert egy fénykép helye a falon van. Kinyomtatva.

Ha tetszett a kép, kérlek oszd meg másokkal is.
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email